Sevilla

23-07-2018

Sevilla

Als  je aan mensen vraagt wat de mooiste stad van Spanje is, dan zul je opvallend vaak 'Sevilla' als antwoord krijgen. Dat is niet voor niets, want vrijwel iedereen die Sevilla bezoekt die raakt betoverd door de charme en schoonheid van deze stad. De Arabische invloeden, de oude binnenstad, de warmte en de smalle straatjes van de oude wijken zullen zeker te weten indruk op je maken als je Sevilla bezoekt. Of het daadwerkelijk de mooiste stad van het land is, is lastig te zeggen. Het is een kwestie van persoonlijke smaak en wie weet doe je er andere Spaanse steden wel tekort mee door Sevilla zo stellig tot allermooiste van alle steden te betitelen.

De Moren

Sevilla kende een belangrijke bloeiperiode in het tijdperk dat de Moren Spanje en zuidelijk Portugal bezet hadden. De Moren vielen in het jaar 711 Spanje binnen met als doel het Iberisch schiereiland te veroveren. Binnen korte tijd veroverden zij Spanje en het zuidelijke deel van Portugal. De Moren, islamitische strijders van hoofdzakelijk Marokkaanse afkomst, veroverden Sevilla in 712. De manier waarop de Moren regeerden zorgde ervoor dat er een welvarende maatschappij ontstond. Vooruitstrevende ideeën op het gebied belastingen en verdeling van rijkdom droegen bij aan een groeiende welvaart. Nieuwe landbouwtechnieken zorgden ervoor dat de voedselproductie en de levensverwachting steeg. Binnen het grote Arabische rijk groeide Sevilla uit tot één van de belangrijkste steden ter wereld.

Tapas

Sevilla is niet alleen een geweldige stad vanwege haar bezienswaardigheden, sfeer en klimaat. Lekker eten en drinken een belangrijke positie in in het dagelijks leven in Sevilla. In Andalusië en Sevilla worden bijvoorbeeld uitstekende wijnen, sherry's en bieren gemaakt. Hoewel sherry vooral rondom Jerez de la Frontera gemaakt wordt, zie je toch ook in Sevilla wel dat er over het algemeen een groot assortiment aan sherry aangeboden wordt. Bij een drankje hoort eigenlijk ook een tapa. Een tapa is een klein gerechtje dat op een schoteltje bij of eigenlijk op je drankje geserveerd wordt. Net als elders is ook in Sevilla het fenomeen tapas verbasterd tot de variant die tegenwoordig zo populair is: het eten van meerdere kleine gerechtjes als lunch of diner. Vaak worden tapas met de tafelgenoten gedeeld.