Het Alhambra in Granada

30-07-2018

Alhambra

Natuurlijk is Granada meer dan alleen het Alhambra. Maar dit unieke paleis mag u toch zeker niet missen als u Granada gaat bezoeken. Het Alhambra is een gigantisch historisch paleis vol overblijfselen van zowel de Moorse als katholieke cultuur. Het bevindt zich op een heuvelachtig plateau aan de zuidoostelijke grens van de stad Granada.

Het Monumental Complex of the Alhambra and Generalife is een middeleeuws paleis en fort van de Moorse heersers van het Koninkrijk Granada in Andalusië. Het complex werd door de Spaanse Koningen (Los Reyes Catolicos) in 1492 veroverd op de Moorse heersers en in plaats van het te vernietigen, hebben ze het in stand gehouden en 'verchristelijkt'. Zo is er in de zestiende eeuw een Renaissancistisch paleis midden in het Alhambra gebouwd. Maar er is ook veel islamitische kunst bewaard gebleven. Het museum behoort tot de tien belangrijkste bezienswaardigheden van Europa.

Wie het Alhambra wil bezoeken, moet rekening houden met de quota die UNESCO heeft gesteld qua bezoekersaantallen. Dagelijks wordt namelijk maar een beperkt aantal bezoekers toegelaten en dat aantal is voor veel data voor de komende maanden vaak al bereikt.